Wednesday, May 29, 2013

Pihakirppis

Kirpputorit ovat nyt pop. Kuopiossa uusia kirpputoreja on avattu kuin sieniä sateella ja kansallinen siivouspäivä toi kirpparit myös ulos - auringon alle.

Kaverin kanssa oltiin tietenkin ajan hermolla ja tuotiin oma panoksemme naapuruston kirpparipäivään.
Valmistautumista ei juuri tarvittu, vain käynti ullakolla ja muutaman muovikassin roudaaminen sadan metrin päähän - toki tämänkin matkan liikuimme ekologisista syistä autolla. Myyntipaikaksi valitsimme aurinkoisen nurmikkokaistaleen, josta oli esteetön näköala viehättävän oloisiin kanssamyyjättäriin. Pöydän virkaa toimitti taloyhtiön pihalla kauan kököttänyt maalausteline. Kerrassaan mainio aloitus lauantaille. 




Myyntiartikkeleita oli kirpputorimaiseen tapaan laidasta laitaan. Myimme lähinnä vaatteita, urheiluvälineitä, erillaisia tallenteita ja retkeilyvarusteita. Myymistä tärkeämpää taisi kuitenkin olla se sosiaalinen ilmapiiri ja ihmisten kanssa jutustelu. Kesän tullen ihmiset muuttuvat kertaheitolla iloisemmiksi ja puheliaammiksi, enää ei murjoteta talvipesissä. 




Herätimme kaverin kanssa asiakkaiden kiinnostuksen taitavalla supliikillamme ja aktiivisella myöntityöllämme. Kaveri pisti kentällä parastaan ja myynnin ammattilaisena alkoi kauppa käydä niin että vaihtorahaa joutui hakemaan useampaankin kertaan.








1 comment:

  1. Henkka onko sulla jossain täällä painike josta voi liittyä seuraajaksi vai vaaditaanko kutsua? :)

    ReplyDelete