Sunday, May 5, 2013

Valamo

Suhteellisen kylmänä ja sitkeänä jatkunut kevätsade antoi idean käydä lyhyellä kotimaan matkalla. Parin puhelun jälkeen kohteeksi valikoitui Heinäveden uusi Valamo. 

Matkaa Kuopiosta Heinäveden nähtävyyteen oli reilu sata kilometriä. Tarkoitus oli lähinnä käydä rehellisellä viininhakureissulla, mutta osallistuimme matkalla myös ortodoksiseen messuun ja ihastelimme matkalla pienten kylien eksotiikkaa.



Uutisoinnin mukaan Bensan hinta on nyt alimmillaan muutamaan kuukauteen, kyllä se silti pahalle tuntuu.



Suomen maisemaan kuuluvat olennaisena pienet kirkonkylät, joiden lävitse kulkevat useat pääteistäkin. Tieltä kannattaa aina poiketa tilaisuuden tullessa vaikka ohitse (lävitse) ajettava kylä tuntuisi kuinka pienelle tahansa. Todellisia helmiä maakuntamatkailuun voi löytää aivan yllättäen.

Pääsin ihmettelemään ehkä elämäni sekavinta kirpputoria. 9-Tien varrella sijaitseva kirpputori sisälsi hämmentävän hangaarin joka oli täynnä toisenkädentavaraa. Yhdestäkään artikkelista ei löytynyt hintalappua. Myyjänvirkaa toimittanut mieshenkilö antoi asiakkaiden penkoa rauhassa eikä ilmaantunut itse häiritsemään ostopäätöksiä. Suosittelen.



Paluumatkalla testailtiin maastoajo ominaisuuksia Mondeosta ja Luostarintieltä käännyttiin Vehmersalmelle. Tarkoituksena oli käyttää tulomatkalla yhtä paikallista harvinaisuutta - Puutossalmen lossia. Suomessa on jäljellä enää vajaat 40 lossia. Kuopion alueella niitä on kaksi, edellämainitun paikan lisäksi toinen löytyy lähialueelta Vaajasalosta. Kesällä sillä taittuu rattoisasti matka Vaajasalon viinitilalle, tai ainakin sieltä pois.



1 comment: